Paus opent wassalon voor daklozen in Rome

Paus Franciscus heeft nu ook een wassalon voor daklozen geopend in Rome. De zes wasmachines, zes droogkasten en een aantal strijkijzers staan voortaan ter beschikking van de daklozen om hun dekens en kleding te wassen.

De man wiens kazuifels meestal witter dan wit gewassen zijn, wil daklozen ook de luxe van versgewassen kledij en beddengoed bieden. Daarom heeft de dienst aalmoezen van het Vaticaan wasserij geopend in de wijk Trastevere van de Italiaanse hoofdstad, niet ver van het Vaticaan.

Een oud ziekenhuis werd er omgebouwd tot wassalon. De moderne was- en droogmachines, en de strijkijzers werden geschonken door een bekende witgoedproducent. Een andere multinational levert dan weer het wasmiddel en de wasverzachter. Het wassalon wordt beheerd door een liefdadigheidorganisatie.

Paus Franciscus staat bekend voor zijn inspanningen voor de armen. In Rome bestaat er al een kapsalon voor daklozen en er werden ook al slaapzakken en regenschermen uitgedeeld aan mensen die op straat leven. Bovendien nodigde de 80-jarige Argentijn daklozen uit op een massale audiëntie of op de lunch.

Meest gelezen