Reynders ontkent opschorting Belgische operaties boven Syrië

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) ontkent dat de operaties van de Belgische piloten boven Syrië zijn opgeschort, maar kondigt aan dat er voor de piloten "aanpassingen" komen aan de voorschriften in de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat.

"Er is geen beslissing genomen om de Belgische tussenkomsten op te schorten. Wel zijn er aanpassingen geweest aan de manier van optreden, met name boven Mosoel (waar een hevige strijd woedt tussen het Iraakse leger en IS). Daarover wordt momenteel gedebatteerd. Maar we blijven operaties uitvoeren", aldus minister Reynders op RTL Radio.

De vicepremier maakt gewag van aanpassingen aan de voorschriften omdat Rusland geen informatie meer wil uitwisselen over hun vluchten na het Amerikaanse bombardement op de Syrische luchtmachtbasis vrijdag. "We moeten uiteraard erg voorzichtig zijn met de manier waarop we optreden en nagaan of we effectief in gegarandeerd veilige situaties kunnen tussenkomen."

Meest gelezen