Sanoma bevestigt verkoop SBS Nederland aan John De Mol

Sanoma verkoopt de Nederlandse SBS-televisiezenders aan Talpa, het investeringsfonds van John de Mol. Het Finse mediabedrijf bevestigt daarmee berichten van het voorbije weekend in de Nederlandse media.
Reporters

Talpa wordt voor 237 miljoen euro volledig eigenaar van SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Sanoma krijgt daarnaast alle aandelen in Veronica Uitgeverij in handen. Talpa en Sanoma kochten SBS in 2011 voor ruim 1 miljard euro. Talpa verwierf toen een minderheidsbelang van 33 procent, Sanoma kreeg de rest.

De Mol heeft onlangs ook geprobeerd om TMG in te lijven, het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf. Het Belgische Mediahuis heeft echter een meerderheid van TMG in handen. De Mol houdt wel nog altijd een belang van 28 procent en lijkt vooralsnog niet van plan om zijn participatie op te geven.

De Nederlandse ondernemer bezit ook de populaire Nederlandse radiozenders Sky, 538, Veronica en Radio10, en is verbonden aan het productiehuis Talpa Media, dat onder meer programma's The Voice en Utopia maakt voor SBS.

Meest gelezen