Syrië dinsdag op agenda van G7-top in Italië

Tijdens de bijeenkomst in Italië van de Groep van Zeven (G7), een groep van zeven geïndustrialiseerde westerse landen, zullen de ministers van Buitenlandse zaken dinsdag in een aparte sessie de situatie in Syrië bespreken.
AFP or licensors
Een slachtoffer van de gifgasaanval van vorige week maandag.

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Angelino Alfano plande de speciale zitting dinsdag om acht uur 's morgens, berichtte het Italiaanse persagentschap ANSA.

Naast de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen nemen ook die van Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië, Jordanië en Qatar deel. De bijeenkomst gaat door in de Italiaanse stad Lucca, in aanwezigheid van EU-buitenlandverantwoordelijke Federica Mogherini.

De sessie moet een verdere "gevaarlijke militaire escalatie" van het Syrische conflict voorkomen, zo klonk het in een mededeling van Alfono. Vorige week voerde de Verenigde Staten luchtaanvallen uit op een Syrische luchtmachtbasis, als vergelding van een gifgasaanval door het Syrische regime.

Naast de Verenigde Staten behoren ook Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Canada en het Verenigd Koninkrijk tot de Groep van Zeven.

Meest gelezen