Twitterende meisje Bana uit Aleppo juicht Trumps raketaanval toe

Bana al-Abed, het 7-jarige meisje dat een twitterfenomeen werd met haar verslagen uit het verwoeste Aleppo, juicht de interventie van Donald Trump toe. De Amerikaanse president stuurde vorige week Tomahawk-raketten naar een Syrische luchtmachtbasis als reactie op een chemische aanval.

"Ik ben een Syrisch kind dat geleden heeft onder Assad en Poetin. Ik verwelkom de aanval van Trump tegen de moordenaars van mijn volk", tweette Bana. "Assad en Poetin hebben mijn school gebombardeerd, mijn vrienden gedood, mijn jeugd gestolen. Het wordt tijd dat de moordenaars van kinderen in Syrië gestraft worden."

Sinds december vorig jaar woont Bana niet langer meer in Oost-Aleppo. Ze werd met haar moeder en broertje geëvacueerd naar Turkije waar ze een ontmoeting had met president Erdogan. Het meisje blijft via haar Twitteraccount, dat beheerd wordt door haar moeder, wel oproepen om een einde te maken aan de oorlog.

Kort na de inauguratie van president Trump schreef ze hem een open brief waarin ze Trump opriep om de kinderen en mensen van Syrië te redden. "U moet iets doen voor de kinderen van Syrië, want ze zijn net als uw kinderen en verdienen - net als u - vrede."

Bana is echter ook al kritisch geweest voor Trump. Toen hij een inreisverbod voor mensen uit zeven moslimlanden invoerde, liet ze haar stem horen. "Ben ik een terrorist", vroeg ze zich toen af.

Meest gelezen