Varkensvlees voorlopig geschrapt in crèche Aalst om organisatorische redenen

In de stedelijke crèches in Aalst is varkensvlees voorlopig van het menu geschrapt. Dat schreven Het Laatste Nieuws en De Morgen. Om organisatorische redenen, zegt schepen Iwein De Koninck (CD&V), en dus niet onder druk van moslimouders zoals gesuggereerd werd. De schepen benadrukt dat het om een tijdelijke beslissing gaat.

Vanmorgen benadrukte De Koninck aan VRT Nieuws dat hij niet op de hoogte was van de beslissing en dat hij dat verder zou onderzoeken. "Dit zijn beslissingen met een politieke gevoeligheid, dus de politiek moet altijd betrokken worden", zei hij. 

Intussen heeft De Koninck de zaak onderzocht. Het varkensvlees blijkt inderdaad voorlopig geschrapt te zijn om organisatorische redenen en dus niet onder druk van moslimouders zoals eerst gesuggereerd werd. "De capaciteit van de keuken is wat ze is en op een bepaald moment moet je de efficiëntievraag stellen. Op dit ogenblik is er beslist om het varkensvlees van het menu te schrappen om organisatorische redenen. Het is geen politiek onderbouwde beslissing en die zal er ook nooit komen", zegt De Koninck.

Meest gelezen