Vorig jaar zijn in Brussel 72 daklozen overleden

In Brussel zijn vorig jaar 72 daklozen overleden, 20 meer dan in 2015. De cijfers komen van de organisatie "Morts de la Rue", die het heeft over een verdrievoudiging van het aantal sterfgevallen in vergelijking met 2005.

Daklozen sterven zeker niet alleen door vrieskou. "Wij hebben even veel overlijdens in elk seizoen", verduidelijkt Bert de Bock van "Morts de la Rue". "Er is zeker geen piek in de winter. Dat is een algemeen beeld dat bestaat in de maatschappij dat we echt wel kunnen tegen spreken."  

"Er is niet één doodsoorzaak", aldus De Bock. "Dikwijls is dat een geheel van factoren waardoor een lichaam het op een gegeven moment opgeeft. Dan hebben we het over de stress die altijd gepaard gaat met het leven op straat: het constant onveilig zijn, maar ook chronische ziektes die niet verzorgd worden."

Meest gelezen