Zware brand in verbrandingsoven op industrieterrein Oostende

Op het industrieterrein van Zandvoorde in Oostende heeft vannacht een zware brand gewoed in een verbrandingsoven. In de oven worden normaal enkele tientallen tonnen afval gestockeerd en verbrand, maar vannacht woedde het vuur veel heviger dan normaal.

"Wij zijn rond half drie vannacht opgeroepen voor een brand in de verbrandingsoven in Oostende. De brand is ontstaan in de oven zelf. We zijn nu gecontroleerd aan het blussen", zegt luitenant Francis Vermote van de brandweer.

Door de besloten ruimte in het gebouw en het water dat op de afvalberg gespoten werd, kwam er heel wat rook vrij, wat het blussen niet evident maakt. De afvalberg is nog aan het nasmeulen. Vermoed wordt dat de brandweer nog enkele uren zal moeten blussen. Wat de brand veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Er vielen geen slachtoffers. 

Meest gelezen