Amerikaanse tiener goed op weg om Twitterrecord Oscarselfie te verbreken

Een tweet van een Amerikaanse jongen van 16 over chicken nuggets is in enkele dagen tijd al bijna 2,5 miljoen keer gedeeld op Twitter. Daarmee steekt hij de beroemde Oscarselfie van Ellen DeGeneres naar de kroon. Met ruim 3,2 miljoen retweets is die foto al 3 jaar recordhouder.

"Hey Wendy's. Hoeveel retweets zijn nodig voor een jaar gratis chicken nuggets?" Die vraag legde Carter Wilkerson de Amerikaanse fastfoodketen op 6 april voor. Het antwoord van Wendy's was even kort als krachtig: "18 miljoen".

Dat astronomische doel blijft voorlopig veraf, maar de jongen van 16 is wel goed op weg om het record van Ellen DeGeneres te breken. De beroemde Oscarselfie die de Amerikaanse presentator en comédienne op 3 maart 2014 op Twitter plaatste, is sindsdien al ruim 3,2 miljoen keer gedeeld.

De tweet van Wilkerson is sinds donderdag al bijna 2,5 miljoen keer gedeeld. Als hij de komende dagen 400.000 retweets per dag haalt, dan breekt hij komende donderdag het record van DeGeneres.

Voor de Oscarselfie was de voormalige Amerikaanse president Barack Obama recordhouder met de foto die hij op 7 november 2012 op Twitter plaatste na zijn herverkiezingen. Dat kiekje is ruim 940.000 keer gedeeld.

Meest gelezen