Ballet Vlaanderen genomineerd voor "Oscars van het ballet"

Ballet Vlaanderen en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui zijn genomineerd voor de prestigieuze Prix Benois de la Danse. De prijzen zijn voor de ballet-wereld zowat wat de Oscars zijn voor de filmindustrie. Het is de enige Belgische nominatie dit jaar.

Choreograaf Sidi Labri Cherkaoui en Ballet Vlaanderen zijn genomineerd in de categorie Beste Choreografie voor het werk "Exhibition". Het ballet op de pianosuite "Schilderijen uit een tentoonstelling" van Modest Moesorgski in een orchestratie van Maurice Ravel, was een onderdeel van "Ravel", de mixed bill dat Ballet Vlaanderen vorig seizoen heeft gebracht.

Voor Ballet Vlaanderen is het de eerste keer dat ze genomineerd zijn voor deze belangrijke prijs. Het is ook de enige Belgische nominatie dit jaar voor een Prix Benois de la Danse. "Ik ben dankbaar en enorm fier dat Ballet Vlaanderen kan meedraaien op dit internationale elan", zegt Sidi Larbi Cherkaoui in een persbericht.

De Prix Benois de la Danse - de Oscars van de balletwereld - is één van de meest prestigieuze balletprijzen ter wereld en wordt elk jaar uitgereikt door de International Dance Association in Moskou aan de belangwekkendste verwezenlijkingen op gebied van dans in het voorbije jaar. De uitreiking vindt plaats op 30 en 31 mei in de Russische hoofdstad.

Meest gelezen