Extra politiecontroles aan grensovergangen in De Panne

Sinds vanmorgen zijn er extra politiecontroles aan de grensovergangen in De Panne. Dat is een gevolg van de brand in een migrantenkamp nabij de Noord-Franse stad Duinkerke, het is namelijk goed mogelijk dat een deel van de vluchtelingen naar ons land overkomt, aldus de politie.
Copyright: Sijmen Hendriks

"Wij hebben vanmorgen al ploegen aan de grens ingezet, eigen ploegen van de politiezone Westkust samen met cavalerie", vertelt korpschef Nico Paelinck. De ploegen krijgen opnieuw steun van de Fransen. "De Franse gendarmerie heeft nu een helikopter ingezet om de situatie op te volgen. En in functie van de bewegingen richting Calais of richting de Belgische grens zullen we versterkingen aanvoeren."

Ook vorig jaar waren er extra politiecontroles na de ontmanteling van het kamp in Calais. Het aantal vluchtelingen dat naar ons land kwam, bleef toen beperkt.

Meest gelezen