Grote hinder op E40 in Zwijnaarde vanaf 18 april

Op 18 april starten werkzaamheden in Zwijnaarde op de E40 in de richting van Brussel. Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt twee nieuwe bruggen en verwacht er grote hinder, zeker tijdens de spitsuren. De werken duren tot 20 juni.

In de nacht van 18 op 19 april is er op de E40 in Zwijnaarde slechts één rijstrook beschikbaar richting Brussel. De werkzaamheden starten 's avonds om 20 uur. Richting kust is er geen hinder. Daar zijn alle rijstroken beschikbaar.

Vanaf de ochtend van 19 april zijn er ter hoogte van Zwijnaarde maar twee rijstroken beschikbaar richting Brussel en dat tot 20 juni. Wegen en Verkeer bouwt in die periode een tijdelijke brug langs de zuidkant van de E40. Deze brug zal drie versmalde rijstroken tellen en vanaf juni dienen om het verkeer richting Brussel over te sturen. Dan worden immers andere werkzaamheden aan de E40 aangevat en die zullen tot eind 2018 duren.

Tot juni moet het verkeer dus rekening houden met grote hinder, zeker tijdens de spitsuren. Het agentschap raadt weggebruikers aan om de spits zo veel mogelijk te mijden of voor alternatieve vervoersmodi te kiezen. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u in de werfzone.

Meest gelezen