Heeft Ivanka Trump haar vader een duwtje in de rug gegeven voor de raketaanval?

Als er een Amerikaanse raketaanval is gekomen op een luchtmachtbasis in Syrië, is dat gebeurd onder impuls van Ivanka Trump. Dat beweert haar broer Eric Trump in de krant de Telegraph. "Ivanka is moeder van drie kinderen en heeft invloed. Ik ben er zeker van dat ze gezegd heeft (tegen vader en president Donald Trump, nvdr.): "Dit is verschrikkelijk.""

De Verenigde Staten hebben vorige week de luchtmachtbasis van Shayrat aangevallen. Daarmee reageerde president Donald Trump op de gifgasaanval waarbij tientallen doden vielen, waaronder veel kinderen. Volgens Trump was de aanval noodzakelijk voor "de nationale veiligheid van de VS om de verspreiding en het gebruik van dodelijke chemische wapens te voorkomen en verhinderen." Eerder veroordeelde hij de gifgasaanval al scherp. "Wanneer je onschuldige kinderen, onschuldige baby's doodt, dan overschrijd je veel grenzen", zei hij toen.

Zoon Eric Trump insinueert nu dat zus Ivanka haar vader wel eens het duwtje in de rug zou gegeven hebben om de aanval op Syrië uit te voeren. Zij is een van de adviseurs van haar vader in het Witte Huis. De 35-jarige Ivanka heeft een goede band met hem en liet in interviews al weten dat ze "het niet altijd eens zijn, maar dat hij wel openstaat voor andere meningen". Na de beelden van de chemische aanval in Syrië zou ze haar moederhart hebben laten spreken.

"De aanval was vreselijk. Deze mannen zijn barbaren en ik ben blij dat mijn vader zo heeft gereageerd", aldus Eric. "Soms moet een supermacht als Amerika ingrijpen." Over zijn oudere zus Ivanka is hij een en al lof. Ze zou een positieve invloed hebben, want ze durft tenminste "nee" zeggen tegen de president.

Ivanka Trump over haar vader in een gesprek met CBS:

Meest gelezen