Natasha Exelby: "Nee, professioneel was die reactie niet"

Er was gisteren geen ontsnappen aan het filmpje met de Australische nieuwsanker Natasha Exelby die plots merkte dat ze terug in beeld was en daarvan opvallend hevig schrok. Zelf ziet ze de humor intussen in van het voorval, ook al zou, volgens diverse Australische nieuwmedia, haar blooper wel eens drastische gevolgen kunnen hebben. Maar dat wordt nu tegengesproken.

Exelby op de Australische nieuwswebsite News: "Ik kan wel begrijpen dat mensen dit grappig vonden. Dit was een reactie van mij, zo puur mogelijk. Dat is dan weer mijn eigen verantwoordelijkheid. Dit is mijn job en wat er gebeurd is, kan je bezwaarlijk professioneel noemen."

"Maar ik heb de mensen doen lachen, ook al was dat ten koste van mezelf. Daarom denk ik niet dat het zo slecht was hoe ik gereageerd heb."

Na het viraal van het nieuwsfilmpje meldden diverse Australische nieuwsmedia dat Exelby in de toekomst door tv-zender ABC 24 van het scherm zou verbannen worden. Er werd zelfs beweerd dat ze ontslagen zou zijn. Maar in een statement liet de zender weten dat dit uit de lucht gegrepen was: "Dat Natasha verbannen, opzij geschoven en ontslagen zou zijn, die opmerkingen zijn niet correct. Natasha werkt op zelfstandige basis en haar dienstrooster voorziet in de nabije toekomst geen schermdiensten meer. Maar we blijven samenwerken. Het is gewoon jammer dat dit voorval zoveel aandacht gekregen heeft."

In ieder geval kreeg Exelby in de media veel steun van collega’s die haar verzekerden dat zulke gebeurtenissen deel uitmaken van rechtstreekse uitzendingen en dat dat zelfs een van de redenen is waarom mensen graag iets live zien.

Meest gelezen