Politie: "Ploeg Borussia Dortmund was vermoedelijk doelwit van de ontploffingen"

De drie explosies die de spelersbus van de Duitse eersteklasseploeg Borussia Dortmund hebben getroffen, hadden vermoedelijk de ploeg als doelwit. Dat heeft de politie gezegd op een persconferentie. Bij de explosie is enkel verdediger Marc Bartra gewond geraakt. Er is ook een brief gevonden in de buurt. De politie onderzoekt de echtheid, maar geeft geen details over de inhoud van de brief.

Er zijn 3 explosies geweest in de buurt van de spelersbus van de Duitse eersteklasser Borussia Dortmund. Het incident vond plaats op de kruising tussen Wittbräucker Straße en de Schirrmannweg in Dortmund-Höchsten op zo'n 13 kilometer van het voetbalstadion en vlakbij het hotel waar de spelers verblijven. De explosieven bevonden zich volgens de politie in een haag die zouden zijn afgegaan toen de bus er passeerde. Ze spreken ook over "een aanval met zware explosieven".

Op een persconferentie heeft de politie gezegd dat de ploeg zelf wellicht het doelwit was van de explosies. Een precies motief is er nog niet, maar er zou wel een brief gevonden zijn in de buurt. De echtheid van die brief wordt nog onderzocht, maar details van de inhoud ervan zijn niet vrijgegeven. Er worden momenteel nog geen pistes uitgesloten. De politie zegt voorts dat er mogelijk een vierde explosief is gevonden, maar ook dat is nog niet zeker.

Dat de explosies vrij sterk waren, bevestigt ook doelman Roman Bürki. "We wisten niet goed wat er aan de hand was. We hebben ons allemaal op de grond gegooid." De ramen van de bus zijn voor een stuk beschadigd. De club zelf bevestigt dat verdediger Marc Bartra gewond is geraakt door glasscherven en wenst hem een spoedig herstel. Hij wordt vanavond nog geopereerd. Voorzitter Hans-Joachim Watzke benadrukt dat het zeker niet levensbedreigend is.

(lees verder onder de foto)

De club roept voorts op sociale media op tot kalmte. "Wie zich in het stadion bevindt, blijft momenteel het beste zitten", klonk het. Er waren namelijk geen aanwijzingen dat er enig gevaar was in het stadion, aldus de politie. Intussen is het hele stadion ontruimd. De ordediensten zijn massaal het stadion aan het doorzoeken. De politie laat ook weten dat ze een drone inzetten om eventuele andere explosieven op te sporen.

De match tegen Monaco is uitgesteld naar morgenavond. De supporters van Monaco lijken het alvast sportief op te pakken. Volgens Borussia Dortmund zongen ze "Dortmund Dortmund" in het stadion om de getroffen club een hart onder de riem te steken. Supporters voor Monaco die een slaapplaats zoeken kunnen terecht via hashtag #bedforawayfans op Twitter.

Kaart:

Op social media:

Meest gelezen