Prins George en prinses Charlotte zijn de bruidskinderen van tante Pippa

De Britse prins George en prinses Charlotte worden de bruidskinderen op het huwelijk van James Matthews en Pippa Middelton, de jongere zus van Kate Middleton. Dat heeft het Britse hof bekendgemaakt. Dat Kate Middleton en haar man, prins William de plechtigheid bijwonen, is evident. Prins Harry staat ook op de gastenlijst, maar over zijn vriendin Meghan Markle wordt met geen woord gerept. De Britse pers smult alvast van het society-event van het jaar.
Photoshot. All rights reserved.
©Alpha Press

Het is opmerkelijk: voormalig autocoureur en miljonair James Matthews (41) en Pippa Middleton (33) zijn geen royals, maar toch stuurt Kensington Palace een mededeling naar de pers. Het huwelijk vindt op zaterdagochtend 20 mei plaats in de kerk van Englefield (foto), niet ver van Bucklebury waar de Middletons opgroeiden.

De plechtigheid gebeurt in intieme kring. Op de gastenlijst staan alvast prins William, prins Harry en zus Kate. Neefje George (3) en nichtje Charlotte (2 jaar tegen dan) krijgen een hoofdrol in het verhaal, want zij spelen de bruidskinderen. De receptie vindt plaats op het landgoed van Carole en Michael Middleton, vader en moeder van Pippa.

EAGLEPRESS

Loopt Meghan Markle met alle aandacht weg?

Over de vriendin van prins Harry, de Amerikaanse actrice Meghan Markle, wordt met geen woord gerept. Het koppel is voorlopig op geen enkele officiële koninklijke verplichting al samen naar buiten gekomen. Markle was wel aanwezig op het huwelijk van Tom Inskip begin maart op Jamaica. Inskip is een oud-klasgenoot van Harry en een van zijn beste vrienden.

Dat Markle er niet bij zou zijn op Pippa's feest, hoeft niet verwonderlijk te zijn. De actrice was er ook niet bij op het kerstdiner van de Queen op het landgoed Sandringham. De Queen wil schoonfamilie pas aan de feestdis als de relatie al in een volgend stadium zit, zijnde getrouwd. Kate heeft zo járen geduld mogen uitoefenen. Bij Markle is het niet anders. De Britse pers vreest ook dat, mocht Markle komen, zij met alle aandacht zou lopen. Vrij ongepast, want het is dé dag van Pippa.

Pippa werd op slag bekend in 2011

De wereld maakte zelf kennis met Pippa Middleton op het huwelijk van haar zus, in 2011. Pippa was toen bruidsmeisje van Kate en stal de show toen ze met haar strakke achterwerk in een ivoorkleurige jurk van Alexander McQueen haar zus volgde naar het altaar van Westminster Abbey.

AP2011

Matthews en Pippa kennen elkaar al meer dan tien jaar. De twee zijn nog niet zo gek lang een stel: een tweetal jaar. Intussen zou Pippa haar vrijgezellenfeestje al achter de rug hebben. Ze ging midden maart met Kate en vrienden skiën in het Franse skioord Méribel.

Over de bruidsjurk wordt in de fashionpers al druk gespeculeerd. Kiest Pippa opnieuw voor een creatie van McQueen? Een naam die passeert, is die van Giles Deacon (foto). Hij werd vorig jaar gespot bij Pippa en haar moeder. Zelfs wenst de ontwerper niet te reageren. "Zolang niets bevestigd is, zijn het geruchten", klinkt het. Deacon werkte eerder voor Gucci, maar heeft nu zijn eigen label GILES. Tot zijn klanten behoren prinses Beatrice en actrice Scarlett Johansson. In 2006 werd hij uitgeroepen tot Britse ontwerper van het jaar.

Meest gelezen