Tweede slechtvalkje geboren op toren van Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal

Op de toren van de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal, in het centrum van Brussel, is vanmorgen ook een tweede ei uitgekomen in het slechtvalknest. Het eerste jong was vanochtend al geboren. In het nest blijven nu nog twee eieren over die nog moeten uitkomen.

Het uitbroeden van de eieren is via een livestream te volgen op www.valkenvooriedereen.be. Behalve in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal heeft het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen dit jaar ook nog camera's gezet bij twee andere nesten, in de toren van het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe en in de Sint-Jobkerk van Ukkel. Ook in die nesten liggen elk vier eieren, maar daar zijn nog geen jongen uit het ei gekomen.

Door de slechtvalken van zo dichtbij op te volgen, willen de ornithologen van het Museum voor Natuurwetenschappen nagaan hoe de populatie slechtvalken in en rond België evolueert.

Bekijk: de beelden van de geboorte van het eerste slechtvalkje

Meest gelezen