Vilvoorde slaat Marktrock een jaartje over

Komende zomer vindt geen tweede editie van Marktrock in Vilvoorde plaats. Dat meldt de stad op haar website. Praktische problemen en een te hoge kostprijs om de locatie vrij te houden, liggen aan de basis van de beslissing. In 2018 keert het muziekfestival in principe terug.

Afgelopen zomer sloeg Marktrock voor het eerst de vleugels uit in Vilvoorde. Het muziekfestival wist toen 6.000 bezoekers te lokken, maar die zullen komende zomer elders hun heil moeten zoeken. De stad heeft samen met organisator Live Entertainment immers beslist de tweede editie naar 2018 uit te stellen.

"Vooral een reeks praktische problemen om het stadsfestival op een ordentelijke manier op de Rooseveltlaan te organiseren, gaven de doorslag", schrijft de stad op haar website. "De kosten om het plein gedurende een week af te sluiten en het feit dat door de werkzaamheden aan de Grote Markt een parkeerprobleem dreigt te ontstaan tijdens deze periode, gaven de doorslag om de editie 2017 over te slaan."

"We gaan niet halsoverkop op zoek naar een nieuwe locatie voor Marktrock Vilvoorde", zegt Henk Vermeulen van Live Entertainment. "Dit jaar vindt het festival hierdoor alleen in Aalst plaats."

Vilvoorde en Live Entertainment nemen zich voor om in 2018 een nieuwe editie van Marktrock te organiseren, dit op voorwaarde dat de ondergrondse parking dan klaar is.

Meest gelezen