Wordt Nederlands autobedrijf het grootste fietsenbedrijf ter wereld?

In Nederland staat een megafusie op til tussen twee grote fietsenmakers: Pon, bekend van het fietsenmerk Gazelle, heeft een bod uitgebracht op de Accell Groep. Dat is een beursgenoteerde holding die o.a. de merken Sparta en Batavus in zijn portefeuille heeft.

Nederland staat bekend als fietsland. Niet alleen fietsen onze noorderburen veel, ze maken er ook veel. Maar het is uitgerekend een autobedrijf, Pon, dat een belangrijke speler is op de fietsenmarkt. Pon, dat de auto’s van de Volkswagengroep in Nederland importeert, is eigenaar van zes fietsenmerken, o.a. Gazelle, Cervélo en Focus, en wil door een bod op de Accell Groep de grootste fietsenfabrikant ter wereld worden.

De Accell Groep is een Nederlandse holding die actief is in 18 landen. De bekendste fietsmerken van de groep zijn Sparta, Batavus en Koga. Pon heeft een bod uitgebracht op de Accell Groep dat ruim 20 procent boven de huidige aandelenkoers ligt. Dat bevestigt de groep, maar meer dan dat er verkennende gesprekken aan de gang zijn, wil Accell niet zeggen.

Als de overname er komt, zal het bedrijf dus de grootste fietsenfabrikant ter wereld worden: Pon bouwt 800.000 fietsen per jaar en Accell bijna 1,5 miljoen fietsen.

Meest gelezen