Video player inladen ...

Zo ziet het verlaten kamp van Duinkerke eruit na de brand

De barakken in het uitgebrande kamp van Grande Synthe liggen er verlaten bij. Onze ploeg maakte ter plaatse deze beelden.

Door een grote brand is het migrantenkamp nabij de Noord-Franse stad Duinkerke, voor zo'n 70 procent vernield. De vlammen waren volgens getuigen van kilometers ver te zien.

De brandweer kwam massaal ter plaatse om het vuur te blussen, maar een groot deel van de - veelal houten - barakken is kennelijk toch in vlammen opgegaan. Volgens de prefect van de regio is het kamp "gereduceerd tot een hoop as" en is de schade "onherstelbaar".

Aan de basis van de brand zou een geschil liggen tussen twee groepen migranten. De Franse krant Le Parisien spreekt van een ruzie tussen Afghanen en Koerden eerder op de avond. Daarbij zouden messen getrokken zijn en raakten zeker vijf migranten gewond.