Daily Mail betaalt schadevergoeding aan Melania Trump na berichten over "callgirlverleden"

The Daily Mail zal een schadevergoeding betalen aan Melania Trump nadat de Britse krant had gesuggereerd dat de First Lady ooit actief was als callgirl. Hoeveel ze krijgt, wordt niet bekendgemaakt, maar volgens persbureau Reuters gaat het om "minder dan 3 miljoen dollar".
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Het verhaal gaat terug naar de zomer van vorig jaar. The Daily Mail publiceerde toen - middenin de Amerikaanse verkiezingsstrijd - een artikel dat suggereerde dat het modellenbureau waar de First Lady in de jaren 90 onder contract lag ook een escortbureau was. In september volgde er een eerste klacht, maar die draaide op niets uit.

In februari van dit jaar volgde er een tweede klacht wegens laster en eerroof. Melania Trump vroeg aanvankelijk zo maar even 150 miljoen dollar (zo'n 140 miljoen euro) van Mail Media, de uitgeverij van de Britse krant. Hoeveel ze uiteindelijk krijgt, is niet bekend. Volgens persbureau Reuters gaat het om "minder dan 3 miljoen dollar, inclusief juridische kosten".

De krant trok eerder het artikel al in, maar komt nu ook met uitgebreide excuses. "We accepteren dat de aantijgingen niet waar zijn. We bieden onze excuses aan voor alle ellende die onze publicatie heeft veroorzaakt. We zullen haar een schadevergoeding betalen."

Meest gelezen