Een vijfde meer aanvragen voor EHBO-opleiding Rode Kruis Brussel sinds aanslagen 22 maart

Sinds de aanslagen van 22 maart krijgt het Rode Kruis in Brussel een vijfde meer aanvragen van mensen die een EHBO-opleiding willen volgen. In Vlaanderen en Wallonië is de gestegen Brusselse trend niet merkbaar.

De aanslagen van 22 maart in de luchthaven van Zaventem en de metro van Maalbeek laten ook bij het Rode Kruis hun sporen na. De organisatie krijgt in Brussel een vijfde meer aanvragen van mensen die een EHBO-opleiding willen volgen. 

Er is zelfs een wachtlijst met zowat 4.000 gegadigden. Mensen van verschillende leeftijden en van allerlei beroepen zien plots de noodzaak in om eerste hulp te kunnen bieden. Het Rode Kruis rekruteert nu volop opleiders - bijna allemaal vrijwilligers - in EHBO. In Vlaanderen en Wallonië is de gestegen Brusselse trend niet merkbaar.

Meest gelezen