Gent maakt trams en bussen gratis tijdens koopzondagen

Wie van plan is om naar een van de komende vier koopzondagen in Gent te gaan, zal dat gratis kunnen doen met het openbaar vervoer. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Als het aanslaat, zal het proefproject worden doorgetrokken naar alle koopzondagen van het jaar.
Nicolas Maeterlinck

Wie op zondag 7 mei, 4 en 25 juni en 2 juli naar Gent trekt, zal niet moeten betalen voor de trams en de bussen. Reden? Het zijn dan koopzondagen in de Oost-Vlaamse stad en omdat het zondag is moet er niet worden betaald om te parkeren. "Het zou wat vreemd zijn dat het duurzaam alternatief op dat moment niet gratis is. Je riskeert dan dat iedereen specifiek met de auto komt en bovengronds plaats zoekt", zegt schepen van Middenstand Christophe Peeters (Open VLD) in Het Nieuwsblad.

De maatregel is bovendien niet enkel van toepassing in het stadscentrum. Iedereen die van of naar Gent gaat in een straal van zo'n 20 kilometer zal van het voordeel kunnen genieten. "Wie van Evergem, Zelzate of zelfs vanuit Aalst komt, kan hier gratis raken en weer terug."

De stad Gent trekt voor het initiatief 30.000 euro per koopzondag uit. Als het na vier edities succesvol blijkt, zal het initiatief worden doorgetrokken naar alle koopzondagen van dit jaar. Dat zou dan in totaal 240.000 euro kosten. 

Meest gelezen