Jude Law speelt jonge Dumbledore in komende "Fantastic beasts"-film

De Britse acteur Jude Law zal de rol van Albus Dumbledore (Albus Perkamentus) op zich nemen in de tweede film van de "Fantastic beasts"-reeks. Dat meldt Variety. Law wordt de derde acteur die gestalte geeft aan het personage dat nu vooral bekend is uit de "Harry Potter"-films.

Eind vorig jaar is "Fantastic beasts and where to find them" in première gegaan, de eerste film in een spinoff-reeks van de "Harry Potter"-films. De hoofdrol in die film wordt gespeeld door acteur Eddie Redmayne die het personage Newt Scamander vertolkt. Scamander is een zoöloog die magische dieren verzamelt en documenteert. De serie speelt zich enkele decennia voor de gebeurtenissen in de "Harry Potter"-reeks af.

In de tweede film van de vijfdelige reeks die eind volgend jaar uitkomt, zal Jude Law de rol van Albus Dumbledore op zich nemen. Dumbledore is een geliefd en belangrijk personage in de "Harry Potter"-reeks. Daar is hij het schoolhoofd van de toverschool Hogwarts (Zweinstein). In de "Fantastic beasts"-reeks is hij nog geen schoolhoofd, maar geeft hij er wel al les. J.K Rowling die de "Harry Potter"-boeken schreef, werkt aan het scenario.

(lees verder onder de foto)

� 2016 by Entertainment Pictures

Law wordt de derde acteur die gestalte geeft aan het personage van Dumbledore. Acteur Richard Harris was de eerste acteur die hem speelde in de twee eerste "Harry Potter"-films (foto links). Toen Harris in 2002 overleed, kroop acteur Michael Gambon in de huid van het schoolhoofd van Hogwarts (foto midden). In de film "Harry Potter and the half-blood prince" speelt Gambon overigens ook al een jongere versie van Dumbledore in een flashbackscène (foto rechts). Het is niet duidelijk of Law's personage zich op deze jongere versie zal baseren.

Meest gelezen