Ongezien: “Temptation Island” levert twee nieuwe koppels op, mét verleiders

SPOILER ALERT: Primeur in het tweede seizoen van “Temptation Island” op Vijf: voor de eerste keer in de geschiedenis van “de ultieme relatietest” hebben twee deelnemers nieuw liefdesgeluk gevonden op “Temptation island” zelf. Merijn en Lize zijn ook na de televisieopnames nog steeds samen met verleidster Pommeline en verleider Ken. Jolien & Herbert en Rosanne & Niels blijven – ondanks overspel op “Temptation island” – wel samen.

Volgens de deelnemende koppels en vrijgezellen was het voorbije seizoen van “Temptation island” zeker “het meest heftige ooit”. De feiten liegen er niet om: alle deelnemers pleegden (in meerdere of mindere mate) overspel voor het oog van de camera’s. De vrouwelijke koppelhelften stortten zich op een bepaald moment zelfs op elkaar, in het zwembad.

Ook nooit eerder vertoond: passionele momenten tussen verleiders en deelnemers die na het programma in een relatie resulteren. Dit seizoen overkwam het Nederlander Merijn, die intussen een koppel vormt met de Belgische Pommeline, en Belgische Lize, die al vroeg in het programma als een blok viel voor Nederlander Ken.

Lize en ex Jefferson

Bij de eerste kampvuurbeelden van haar “Jeffie” die intiem danst met verleidster Parastoo verkondigt Lize al dat ze “er klaar mee is”. Jefferson moet na overspel zijn trouw bewijzen op “Temptation island” en gaat naar Lizes gevoel meteen de mist in. “Ik had hoge verwachtingen: die beelden waren genoeg om mij kwijt te spelen”, vertelt ze. “Daarna heb ik me laten gaan, omdat ik naar mijn gevoel niets meer te verliezen had. Los daarvan beslis je niet op wie je verliefd wordt.”

Het is min of meer liefde op het eerste gezicht tussen Lise en singer-songwriter Ken (zie foto), die niet enkel zijn charmes maar ook zijn gitaar geregeld in de strijd gooit. Nog voor de laatste dreamdate delen de twee het bed. Ze spreken hun gevoelens uit, en de wil uit om na het programma door te gaan als koppel, wat ook het geval is.

“Zolang je maar gelukkig bent”, zegt Jefferson daarover. Spijt van hun deelname hebben ze niet. “Ik heb iets moois achter mij gelaten en ik heb een superpersoon leren kennen”, vindt Lize. “Ik heb antwoorden gekregen op vragen over mezelf en het leven”, zegt Jefferson. “Ik mis het om een sterke band te hebben met een meisje als Lize, maar voorlopig is een nieuwe relatie niet aan de orde.”

Merijn en ex Lisa

Ook Merijn moet zich na een scheve schaats bewijzen tegenover Lisa, die het programma beschouwt als hun laatste kans. De confrontatie met de wulpse en enthousiaste vrijgezellendames maakt haar in eerste instantie bang, maar de eerste week op “Temptation island” heeft ze niks te vrezen. Merijn houdt zich afzijdig, al heeft hij vanaf dag 1 al oog voor tatoeëerder Pommeline. “Hoewel ze niet mijn type is, is in de loop van het programma snel gebleken dat er meer kon inzitten”, zegt Merijn daar zelf over in de laatste aflevering.

Nog voor de dreamdate heeft hij seks met Pommeline, iets wat hij op het finale kampvuur verzwijgt voor Lisa. “Ik wilde antwoorden van haar, over suggestieve beelden die ik gezien had, maar ze deed er het zwijgen toe. Dan voelde ik ook niet de behoefte om uit de biecht te klappen”, aldus Merijn. Intussen vormt hij een koppel met Pommeline (zie foto), met wie hij naar eigen zeggen “een intense band” heeft. “Wees eerlijk tegen Pommeline en doe haar geen pijn”, klinkt het bij Lisa. Zij is voorlopig niet toe aan een nieuwe relatie. “Ik ben gekwetst en zal niet snel iemand toelaten.”

Toekomstplannen van andere koppels op de lange baan

De twee koppels die “Temptation island” wel overleefd hebben, komen er niet zonder kleerscheuren uit. Jolien en Herbert, die naar eigen zeggen na het programma kinderen wilden, bedrogen elkaar: Herbert met “soulmate” Saartje, Jolien met Karim. “Als we nu de afleveringen zien dan worden we nog steeds kwaad. Er zijn dingen gebeurd die niet mochten gebeuren”, zegt Jolien.

“Nochtans waren we vooraf allebei zeker dat dit ons zou lukken, zonder veel problemen”, zegt Herbert. “Maar dit is nog niet helemaal verteerd. De liefde is er nog, maar dat is niet genoeg. Ik ben ziekelijk jaloers, en dat moet stoppen”, aldus Jolien. Al heeft het programma Herbert ook iets geleerd. “Ik weet nu hoe het voelt om bedrogen te worden, en dat wil ik nooit meer ervaren, of Jolien dat aandoen.”

Ook Rosanna en Niels kijken hoopvol naar de toekomst, al zindert haar overspel met verleider Alex na beelden van Niels met verleidster Parastoo nog na. “Het is moeilijk, want we maken veel ruzie, maar we zijn nog steeds gek op elkaar”, zegt zij. “Ik heb veel spijt van wat er gebeurd is met Alex, maar ik kan dat niet ongedaan maken. De wil om samen door te gaan is groot. De tijd zal uitwijzen of we daar ook in slagen. Concrete toekomstplannen zijn even niet aan de orde.” Niels beaamt. “We stonden heel sterk voor het programma, en we weten nu hoe graag we elkaar zien. Ik ben teleurgesteld in Rosanna, maar we kijken vooruit.”

Nieuw seizoen?

Of er na deze veelbesproken reeks nog een nieuwe “Temptation island” komt, is onzeker. Nochtans is het programma met 690.096 kijkers voor de best bekeken laatste kampvuuraflevering een kijkcijferkanon voor Vijf. “We zijn heel blij met het succes van het programma, dat de reeks van vorig jaar nog heeft overtroffen. Maar Vijf en RTL moeten nog samenzitten over de toekomst van “Temptation island”. Het is te vroeg om te zeggen of en wanneer er een nieuw seizoen komt,” klinkt het bij Vijf.

Meest gelezen