Oprichter en gitarist The J. Geils Band ("Centerfold") overleden

De Amerikaanse muzikant John Warren Geils is overleden. Hij is vooral bekend als oprichter en gitarist van The J. Geils Band, een band waarmee hij in de jaren 70 en 80 verschillende hits scoorde. Hij werd 71.
2011 Scott Legato

John Warren Geils - die in Amerika beter bekend is als J. Geils - richtte midden de jaren 60 samen met Magic Dick en Danny Klein een akoestisch folkblues-groepje op. Vrij snel kwamen ook Stephen Jo Bladd en Peter Wolf erbij en werd de groep omgevormd tot een rockband die de naam The J. Geils Band meekreeg. Geils zelf was gitarist in de groep. 

De band had in de jaren 70 en 80 verschillende internationale hits. Vooral "Centerfold" (video hieronder) zit bij ons in het collectief geheugen van velen. Maar ook "Love stinks" en "Freeze-Frame" scoorden goed. 

De band hield ermee op eind de jaren 80 en kende later nog even een heropleving tussen 1999 en 2006. In de tussentijd richtte Geils de band Blues Time op en speelde hij in de Blood Street Band. Hij was ook lid van de groep New Guitar Summit.

De man werd gisteren in zijn huis in Groton in de Amerikaanse staat Massachusetts teruggevonden. De politie gaat voorlopig uit van een natuurlijke dood. 

Meest gelezen