Vlaamse korte animatiefilm "Camouflage" geselecteerd in Cannes

De korte animatiefilm Camouflage van Imge Özbilge uit Antwerpen is geselecteerd voor het Cinéfondation programma van het Internationaal Filmfestival van Cannes. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in een persbericht. Met de film studeerde ze af aan het KASK in Gent. Daarnaast is nog een Belgische kortfilm genomineerd.

Het zes minuten durende "Camouflage" was eerder al te zien op het Film Fest Gent en op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven. Regisseur Özbilge heeft de inspiratie voor de film geput uit de actuele politieke situatie in Turkije.

"In deze op Ottomaanse miniaturen en Hieronymus Bosch geïnspireerde animatiefilm wordt de kijker meegevoerd naar de mysterieuze en surrealistisch aandoende wereld van een kuststad waar Oosten en West elkaar ontmoeten", klink het. "Verschillende religies en culturen variëren het leven in de stad, maar een politiemacht zwaait er de plak. In een geheime binnentuin ontstaat een verboden vriendschap."

Naast "Camouflage" is er nog een tweede Belgische kortfilm geselecteerd voor het Cinéfondationprogramma: "Paul est là" van Valentina Maurel.

Meest gelezen