Washington en Moskou proberen plooien glad te strijken

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson is in Moskou, waar hij overleg pleegt met zijn Russische collega Sergej Lavrov. Vooraf erkende Tillerson dat er grote meningsverschillen zijn tussen beide landen.

Voor het begin van de ontmoeting zei Tillerson te hopen op een "openhartig en eerlijk gesprek" om de doelstellingen en het gemeenschappelijk belang" van beide landen te kunnen uitklaren. Lavrov gaf te kennen dat zijn land vragen heeft over de "erg ambigue en tegenstrijdige ideeën" van de VS.

In een interview heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat het vertrouwen tussen Moskou en Washington is achteruitgegaan sinds Donald Trump de eed heeft afgelegd als president. Hij zei ook dat de Syrische regering haar voorraad chemische wapens heeft opgegeven. Volgens Poetin zijn er twee mogelijke verklaringen voor de gebeurtenissen van vorige week in Syrië: ofwel hebben Syrische vliegtuigen een opslagplaats van de rebellen geraakt waar chemische wapens lagen opgeslagen, ofwel is de aanval geënsceneerd met de bedoeling de Syrische regering in diskrediet te brengen.  

Volgens het Kremlin heeft Tillerson na zijn nonderhoud met Lavrov ook nog een ontmoeting met Poetin.

Meest gelezen