Woodrow Wilsonplein in Gent tijd ontruimd, blijkt loos alarm

In Gent is het Woodrow Wilsonplein vanavond enkele uren ontruimd geweest door een verdacht pakket. DOVO kwam ter plaatse, maar rond 20.35 uur werd de buurt opnieuw vrijgegeven.

Het verdachte pakket zou gevonden zijn in een bestelwagen van de post die geparkeerd stond aan de oude stadsbibliotheek. Na een grondig onderzoek door DOVO werd de omgeving weer vrijgegeven.

De Lijn moest het tram- en busverkeer dat in de buurt passeert, omleiden. Sinds 20.40 uur volgen de bussen opnieuw hun normale traject, het tramverkeer had nog een uur langer nodig om opnieuw normaal te verlopen. 

Het shoppingcenter werd niet ontruimd omdat de meeste winkels intussen al gesloten waren. De postbedeling zou morgen mogelijk nog hinder kunnen ondervinden als gevolg van de ontruiming. De postsorteerders zijn wel al opnieuw aan de slag.

Meest gelezen