97 vluchtelingen vermist na scheepsramp voor Libische kust

In de Middellandse Zee is er opnieuw een drama met vluchtelingen. Volgens de Libische kustwacht is een schip met meer dan honderd mensen gezonken. Zeker 97 onder hen zouden nog vermist zijn. Vorig jaar zijn er meer dan 4.500 vluchtelingen omgekomen in de Middellandse Zee.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De Libische kustwacht is uitgerukt na een noodsignaal. Op tien kilometer van de kust bleek opnieuw een schip met vluchtelingen gezonken te zijn.

De boot zou overvol geweest zijn en zou gekapseisd zijn. De kustwacht kon 23 mensen redden, maar ten minste 97 andere opvarenden zouden nog vermist zijn. Onder de vermisten zijn vijftien vrouwen en vijf kinderen. Het zou vooral gaan om Afrikaanse vluchtelingen.

Vorig jaar zouden er meer dan 4.500 mensen op die manier omgekomen zijn bij mislukte pogingen om de Middellandse Zee over te steken naar Europa. Mensensmokkelaars zetten daar vaak oude en slechte schepen in die dan nog meestal veel te veel mensen vervoeren.

De Duitse regering stelt voor om niet langer meer schepen te verkopen aan Libië om de toestroom van migranten af te remmen. De mensensmokkelaars opereren vanuit Libië omdat dat land in een grote chaos verkeert en geen echte regering heeft.

Meest gelezen