"Briljant en ongewoon meeslepend": Horrorauteur Stephen King is fan van "Beau séjour"

De Eén-dramareeks "Beau séjour" mag Stephen King vanaf nu tot haar fans rekenen. De wereldberoemde horrorauteur heeft niets dan lovende woorden over voor de serie. "Briljant en ongewoon meeslepend", schrijft hij op Twitter. "Als zo iemand u een compliment geeft, is dat fantastisch", reageert regisseur Nathalie Basteyns.

De deal die productiehuis De Mensen enkele maanden geleden afgesloten heeft met Netflix werpt duidelijk zijn vruchten af.

 Sinds 16 maart is "Beau séjour" te bekijken op de streaminggigant en nu heeft ook horrorauteur Stephen King zijn weg gevonden naar de rauwe whodunit waarin Kato Hoeven, een vermoord meisje, haar eigen moordzaak moet oplossen. Behalve vijf mensen kan niemand Kato horen of zien.

Meer nog: hij blijkt ook een fan te zijn. "Excentriek, briljant en ongewoon meeslepend. Bovennatuurlijk kost voor wie dat doorgaans niet weet te smaken."

Lees verder onder tweet.

"Fantastisch"

En of de makers blij zijn met het compliment? "Vanmorgen werd ik wakker met een sms van Lynn Van Royen (Kato in de reeks) waarin veel "oh my gods" en uitroeptekens stonden. En ook een foto van het Twitterbericht. Ik ben grote fan van Stephen King en als zo iemand u een compliment geeft, is dat fantastisch natuurlijk", reageert regisseur Nathalie Basteyns.

Ook het productiehuis is trots. "Onze dag is goed", schrijft De Mensen enthousiast op Twitter.

Meest gelezen