Advocaat weggesleurde United-passagier verwacht "snelle en genereuze schikking"

De advocaat van de United-passagier die eerder deze week hardhandig van een overboekte vlucht werd gesleurd, verwacht een snelle afhandeling van de zaak en een genereuze schadevergoeding. De verdediging van de passagier heeft ook gevraagd dat alle beelden van het incident en opnames in het vliegtuig worden bewaard.

Begin deze week doken de beelden op van het incident. Een Amerikaanse man wordt hardhandig van een vlucht gesleurd door de politie. De andere passagiers van de vlucht van United Airlines blijven verweesd achter.

Het ging om een overboekte vlucht en aangezien niemand zich aanbood om het vliegtuig vrijwillig te verlaten, werden zwaardere middelen in de strijd gegooid. De beelden van de actie gingen viraal en leidden tot een PR-ramp voor de luchtvaartmaatschappij. Gisteren probeerde de CEO van het bedrijf de schade te beperken, door maatregelen aan te kondigen.

De advocaat van het slachtoffer gelooft dat de zaak snel en met een fikse schadevergoeding kan worden afgesloten. "United Airlines heeft een catastrofaal PR-probleem. Deze zaak heeft daardoor een veel grotere waarde dan ze normaal zou hebben."

Bekijk hieronder de beelden van het incident:

Meest gelezen