Bibliothecaris betrapt Angela Merkel op onbewaakte momenten

Een Amerikaanse bibliothecaris heeft een Instagramprofiel geopend waar ze opmerkelijke foto's van Angela Merkel verzamelt. Onder de noemer "merkellooks" toont ze de Duitse bondskanselier hoofdzakelijk op onbewaakte momenten met de bedoeling haar menselijke kant in de verf te zetten.

Ze is dan wel de machtigste vrouw van Duitsland, Europa en mogelijk van de hele wereld, toch is ze een gewone sterveling zoals iedereen: Angela Merkel, sinds november 2005 de bondskanselier van onze oosterburen.

Om haar menselijke gelaat te accentueren, heeft ene Alana Johnson een Instagramprofiel aan haar gewijd waar ze onder de noemer "merkellooks" tientallen foto's van Merkel op onbewaakte of luchtige momenten verzamelt. Daarbij gaat het zowel om recente beelden als kiekjes uit de oude doos.

Johnson is een kunstenaar en bibliothecaris in de VS en deed eerder hetzelfde met de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton. Het profiel van Merkel richtte ze begin februari op, naar eigen zeggen om haar zinnen te verzetten.

"Ik had een afleiding nodig", vertelt ze aan The Local. "Iets om mijn gedachten weg te houden van Trump en zijn administratie vol idioten. Het helpt me mentaal stabiel te blijven."

"Ik ben jaloers op landen die vrouwen als leider verkiezen"

"Eigenlijk is het vreemd haar menselijke gelaat in de verf te zetten, maar sommige mensen denken wel degelijk dat politici stiekem hagedissen of zo zijn."

"We nemen Merkel een beetje voor vanzelfsprekend en als een Amerikaan sta ik in bewondering voor het feit dat ze al zo lang in het zadel zit. Ik ben jaloers op landen die vrouwen als leider verkiezen."

Volgens Johnson komen haar vaardigheden als bibliothecaris goed van pas om foto's van Merkel te vinden. "Ik besteed veel tijd aan zoeken en vind de foto's op allerlei plekken. Ik zoek in hoofdzaak naar foto's die normaal niet bij een nieuwsstuk zouden opduiken. Foto's die ik amusant of onthullend vind ook, zoals wanneer ze iemand die ze duidelijk niet graag heeft zijdelings aankijkt of wanneer ze een braadworst opschrokt."

Intussen heeft Johnson al meer dan 400 foto's van Merkel gepubliceerd en telt haar Instagramprofiel al ruim 12.000 volgers. Ze beweert over nog tal van foto's van de bondskanselier te beschikken.

Meest gelezen