Brandweer Torhout heeft handen vol met piepschuim opruimen

De brandweer van Torhout heeft vandaag heel wat werk na een vandalenstreek in de buurt van het Ravenhofkasteel. Blijkbaar hebben jongeren enkele zitzakken opengesneden, waardoor het wateroppervlak met bolletjes piepschuim bezaaid raakte.

Vanmiddag zag een voorbijganger dat het water rondom het kasteel vol piepschuim lag. Gisteravond waren er wat problemen met luidruchtige jongeren aan het kasteel geweest en moest de politie tussenbeide komen. Nadien zouden de jongeren één of meerdere zitzakken hebben kapotgesneden en in het water hebben gedumpt.

Het piepschuim dat zo verspreid raakte, levert onder meer problemen op voor eenden, die de bolletjes zouden kunnen inslikken. Daarom werden de eenden van het water weggehouden.

Duikers van de brandweer proberen het piepschuim met een slang bijeen te drijven zodat het gemakkelijker kan worden opgezogen.

De politie spoort de vandalen op.

Meest gelezen