Sintobin verhuist om Brugse Vlaams Belanglijst te trekken

Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (57) verhuist van Izegem naar Brugge om er de Vlaams Belanglijst bij de lokale verkiezingen van volgend jaar te trekken. Bij de vorige verkiezingen werd de partij er de op vijf na grootste, met 5,4 procent van de stemmen. In Izegem is Vlaams Belang 8,3 procent sterk.

Stefaan Sintobin, het enige West-Vlaamse parlementslid van de partij, moet in 2018 proberen de partij sterker te maken in Brugge. In nauw overleg met de lokale afdeling werd besloten hem uit te spelen als lijsttrekker, laat Vlaams Belang weten.

Volgens de partij heeft Sintobin meer dan één raakvlak met Brugge. "Zo is hij als woordvoerder van de partij in het domein van het toerisme zeer bekommerd om de toestand waarin de Brugse toeristische sector en de horeca zich bevinden. Hij volgt ook de ontwikkeling van de haven van Zeebrugge en de aanpak van illegalen in West-Vlaanderen." 

"Als we niet méér zetels halen, is project mislukt"

"Ik neem aan dat dit voor velen een verrassing zal zijn, ook voor de andere partijen in Brugge", zegt Sintobin. "De onderhandelingen lopen al langer en het is de Brugse afdeling, met steun vanuit Vlaams Belang nationaal, die me gevraagd heeft. Ik had een paar slapeloze nachten maar ik kon niet weigeren. Alles is in nauw overleg met de Brugse afdeling gebeurd."

De partij hoopt dat een goede uitslag zal afstralen op de volledige provincie. "Die moet dan als springplank dienen voor de verkiezingen in 2019. Het eerste doel is meer zetels halen, als dat niet lukt dan is het project mislukt. Het belooft een stevige strijd te worden", aldus Sintobin.

De vijftiger zal onder meer Renaat Landuyt (SP.A), Dirk De fauw (CD&V), Pol Van Den Driessche (N-VA) en Mercedes Van Volcem (Open VLD) in de ogen kijken. Hij wil een tandem vormen met huidig gemeenteraadslid Yves Buysse en wordt deze zomer nog Bruggeling. Het is de bedoeling dat hij in Izegem wordt vervangen vanaf september.

Meest gelezen