Tesla brengt binnenkort een vrachtwagen en een pick-up uit

De elektrische autobouwer Tesla werkt aan een vrachtwagen en een pick-uptruck. Dat heeft topman Elon Musk aangekondigd op twitter. De vrachtwagen zou in september al worden voorgesteld. Op de pick-up is het nog enkele jaren wachten.
Feature China / Barcroft Media

"De vrachtwagen wordt in september voorgesteld. Mijn team heeft indrukwekkend werk geleverd", twittert Musk. Het is niet de eerste keer dat Tesla laat vallen dat ze hieraan werken, maar nu heeft de man achter het bedrijf wel een richtdatum vrijgegeven. Op termijn zou het bedrijf ook werken aan een elektrische bus.

Een ander voertuig dat vandaag is aangekondigd is de elektrische pick-uptruck, een voertuig dat wellicht in Noord-Amerika serieus potten kan breken. Op de voorstelling daarvan is het volgens Musk echter nog 18 tot 24 maanden wachten. Tesla werkt ook aan een nieuwe versie van de roadster die tussen 2008 en 2012 op kleine schaal is verkocht. Een datum voor die lancering is nog niet bekend.

Het gaat Tesla momenteel voor de wind. De elektrische autobouwer heeft General Motors en Ford op de beurzen intussen voorbijgestoken en is zo in beurswaarde het grootste Amerikaanse autobedrijf. Opmerkelijk voor een bedrijf dat momenteel amper 80.000 auto's per jaar oplevert. Al zijn er van het nieuwe type "Model 3" dat in juli verschijnt wel al 400.000 auto's besteld.

Meest gelezen