5 alternatieve plaatsen om boshyacinten te spotten

Er wordt dit weekend een massale volkstoeloop verwacht in het Hallerbos. Van heinde en verre komen dagjesmensen er dezer dagen wandelen om het mooie blauwe bloemtapijt te bewonderen. Wie het liever wat rustiger heeft, kan misschien een van onderstaande alternatieve bossen overwegen.

De boshyacint staat op dit moment in bloei. Veel van die bloemen samen zorgen voor een welriekende blauwe bloemenpracht in de bossen. Het Hallerbos is een geliefkoosde plaats om de bloemen te bewonderen. Het kan daar dus dit weekend behoorlijk druk zijn. Weet echter dat de blauwe bloemetjes ook buiten Halle groeien. Hieronder vijf alternatieve locaties om van de blauw-paarse bloemen te genieten.

Kluisbos

Het Kluisbos is 300 hectare groot en ligt bij Kluisbergen in de Vlaamse Ardennen. Het bos ligt vlak op de taalgrens en heeft gevarieerde fauna. Naast onder meer eik, esdoorn, berk en zwarte den kun je er dezer dagen ook boshyacinten spotten. Vanaf het gelijknamige recreatiedomein beginnen verschillende wandelingen.

Kemmelbos

Het Kemmelbos ligt op de Kemmelberg in Heuvelland. De boshyacinten zijn niet te vinden op de zandige top van de Kemmelberg, maar wel op de hellingen naar de top. In Kemmel zelf starten verschillende wandelingen door de bossen. De blauw-paarse bloemetjes zijn overigens ook op andere heuvels in de buurt te spotten.

Muziekbos

Het Muziekbos bij Ronse, ook al in de Vlaamse Ardennen, is een andere plaats waar de wilde boshyacint te spotten is. Niet alleen wandelaars kunnen hier hun hart ophalen, in de groene oase kan ook worden gekampeerd. Het bos ligt op de flank van de Muziekberg. De 150 meter hoge heuvel maakt deel uit van de beboste getuigenheuvels die zich uitstrekken van Noord-Frankrijk tot Diest.

Brakelbos

Elders in de Vlaamse Ardennen en bij de taalgrens is er in Brakel het Brakelbos. Het is een 52 hectare groot beukenbos dat in het voorjaar bezaaid is met boshyacinten.

Bos van Ghlin

In Henegouwen ligt er ten noorden van Bergen het bos van Ghlin. Ook daar zijn in deze periode van het jaar de blauw-paarse bloemetjes te bewonderen.

Meest gelezen