"Mia" en "t vliegerke" verdwijnen uit repertoire Gentse beiaard

"Mia" van Gorki, "t vliegerke" van Walter De Buck en "The pharaoh of Ghent" van Sioen zullen in de toekomst niet meer weerklinken in de Gentse binnenstad. Die drie nummers verdwijnen na Pasen uit het repertoire van de Gentse beiaard. Van de huidige nummers mag alleen "Klokke Roeland" blijven.

Om de twee jaar wordt het repertoire van de beiaard van het Gentse belfort aangepast. De afgelopen twee jaar konden de Gentenaars genieten van de "Mia" van Gorki, "t vliegerke" van Walter De Buck, "The pharaoh of Ghent" van Sioen en "Klokke Roeland" van Johan De Stoop. De Gentenaars hebben via een poll gekozen welke nummers er voortaan door de binnenstad van de Arteveldestad te horen zullen zijn.

Alleen "Klokke Roeland" blijft vast onderdeel van het repertoire. De overige nummers worden vervangen door de "Buffalomars" van Charles Schollaert, "Fanfare van honger en dorst" van Lieven Tavernier en een nummer dat stadscomponist Fulco Ottervanger speciaal voor de beiaard gecomponeerd heeft. Dat nummer zal samen met de twee andere nieuwe liedjes voor het eerst te horen zijn op paasmaandag.

Zo worden de nieuwe nummers in de beiaard ingevoerd