ABBA stoot Michael Jackson van eerste plaats in "Top 80 van de jaren 80"

Radio 2 heeft de eightiesweek van de zender afgesloten met de marathonuitzending van de "Top 80 van de jaren 80". "The winner takes it all" van ABBA werd door de luisteraars van Radio 2 uitgeroepen tot beste nummer. Daarmee stoot ABBA Michael Jackson van de eerste plaats. Vorig jaar stond "Billie Jean" van Jackson op nummer één. "Ik mis je zo" van Will Tura is het hoogst genoteerde Belgische nummer op de zevende plaats.

Caren Meynen en Peter Verhulst hebben van 12 uur 's middags tot nu de "Top 80 van de jaren 80" gepresenteerd op Radio 2. ABBA kwam met "The winner takes it all" als winnaar uit de bus.

De luisteraars van Radio 2 stemden "Summer of 69" van Bryan Adams en "Purple rain" van Prince naar respectievelijk de tweede en de derde plaats. De vorige nummer één "Billie Jean" van Michael Jackson staat niet meer in de top tien, maar Jackson is wel nog goed voor nummer negen met "Thriller".

De hoogst genoteerde Belgische band in de lijst van Radio 2 is Will Tura. Tura staat met "Ik mis je zo" op de zevende plaats. "The way to your heart" van Soulsister volgt op de achtste plaats.

De meest genoteerde groep in de "Top 80 van de jaren 80" is Dire Straits. De band rond Mark Knopfler staat vier keer in de lijst met de nummers "Brothers in arms", "Walk of life", "Money for nothing" en "Private investigations".

De top tien van de "Top 80 van de jaren 80"

1. (16) The winner takes it all - ABBA
2. (3) Summer of 69 - Bryan Adams
3. (24) Purple rain - Prince


4. (2) I want to break free - Queen
5. (8) The river - Bruce Springsteen
6. (31) With or without you - U2
7. (6) Ik mis je zo - Will Tura
8. (12) The way to your heart - Soulsister
9. (36) Thriller - Michael Jackson
10. (4) The best - Tina Turner

Meest gelezen