Belgische danseres strandt in finale "Young dancer" van BBC Four

Nora Monsecour heeft zich niet kunnen plaatsen voor de grote finale van de prestigieuze danswedstrijd "Young dancer 2017" van de Britse zender BBC Four. De 21-jarige Monsecour uit Heusden nam het in de finale in de categorie hedendaagse dans op tegen vier andere jonge talenten. De overwinning ging naar Nafisah Baba.

De Britse zender BBC Four heeft de vierde en laatste voorrondefinale van "Young dancer 2017" uitgezonden. In de categorie hedendaagse dans nam de Belgische Nora Monsecour het op tegen vier andere dansers tussen de 16 en 21 jaar.

Monsecour was de eerste kandidate die haar twee choreografieën mocht opvoeren. Ze maakte indruk op de jury met haar elegantie en uitgebalanceerde dansstijl.

"Ik ben heel blij met mijn optreden. Ik had veel stress en heb wat kleine foutjes gemaakt, maar dat hoort erbij. Ik ben nog steeds heel nerveus over alles wat me hier overkomt", reageerde Monsecour.

Uiteindelijk werd danseres Nafisah Baba door de jury uitgeroepen als winnares. Baba heeft zich daarmee geplaatst voor de grote finale van "Young dancer". De voorbije weken namen jonge dansers het tegen elkaar op in de vier categorieën: ballet, streetdance, South Asian en hedendaagse dans. De vier laureaten en wildcard John-William Watson nemen het volgende week op in de grote finale van de talentenjacht.

Meest gelezen