Consortium 12-12 haalde al 6,1 miljoen euro op voor hongersnood in Afrika

De teller van de hulpactie van Consortium 12-12 voor de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria staat momenteel op 6.150.000 euro. Dat meldt het consortium in een persbericht. De actie loopt intussen vijf weken.

De nationale oproep werd vijf weken geleden gelanceerd door Consortium 12-12. Sinds dan komen er continu giften binnen, zij het langzamer dan 2 weken geleden. Ongeveer 30 procent van de giften gebeurt via de website www.1212.be, aldus woordvoerder Erik Todts.

Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, OxfamSolidariteit, Plan België en Unicef België, de leden van Consortium 12-12, spitsen hun acties toe op verdeling van voedsel, drinkwatervoorziening en verbetering van sanitair en hygiëne, gezondheidszorg en bescherming van kwetsbare groepen (kinderen, vrouwen, ...).

Giften en andere vormen van steun (solidariteitsmaaltijden, verkoop, muziekevenementen, sportieve uitdagingen,...) blijven welkom, aldus nog Consortium 12-12.

Meest gelezen