De paasuittocht doet de wegen nu al dichtslibben

Aan de vooravond van het paasweekend is de avondspits wel bijzonder vroeg op gang gekomen. De grootste problemen kom je tegen op de ring rond Antwerpen en op de wegen richting kust. In Brussel is het (nog) niet uitzonderlijk.

"Een ongeval en enkele defecte voertuigen waren in Antwerpen in ieder geval de aanzet voor een heel vroege paasuittocht", zegt Myriam Famelaer van de VRT-verkeersredactie. "Daar is de drukte nu gecentraliseerd op de snelwegen. In totaal staat er op het middaguur al 200 kilometer file, wat toch vrij uitzonderlijk is. Het is vooral druk op de wegen vanuit Nederland en Duitsland, richting Antwerpen."

Op de Antwerpse ring moet je rekening houden met vertragingen tot een half uur. Op de E313 van Hasselt naar Antwerpen is het op de middag al een uur aanschuiven. Naar de kust is het vooral druk in de buurt van Gent: op de E17, maar ook op de E34 aan de werken aan de tunnel van Zelzate.

In Brussel en omgeving komt de drukte stilaan op gang, maar staan er voorlopig nog geen lange files.

Naar alle verwachting zullen de files langer worden in de loop van de namiddag en avond.

Meest gelezen