Koppel uit Mol gevat voor reeks auto-inbraken

In Mol zijn een 54-jarige man en zijn 55-jarige echtgenote opgepakt op verdenking van een reeks inbraken in en diefstallen uit voertuigen in de regio. Het paar had sloeg zijn slag telkens op parkings waar mensen maar even hun wagen achterlaten en ook vaak niet op slot doen, zoals bij kinderdagverblijven bijvoorbeeld.

De lokale politie van de zone Balen-Dessel-Mol waarschuwde in december van vorig jaar al voor het fenomeen, na een reeks op elkaar gelijkende feiten in Mol. In februari betrapte een opmerkzame burger uiteindelijk een verdachte die aan een school in Geel een handtas uit een openstaande auto nam.

Na verder onderzoek werd bij een huiszoeking bij de verdachte een groot aantal handtassen, brillen en portefeuilles gevonden Al snel bleken daar heel wat eigendommen van slachtoffers van auto-inbraken bij te zijn.

Het onderzoek loopt nog en zal moeten uitwijzen voor hoeveel feiten het echtpaar precies verantwoordelijk is. Het dossier is alvast uitgebreid van Balen-Dessel-Mol naar de politiezones Geel-Laakdal-Meerhout en Kempen-Noordoost. Mogelijk waren de verdachten zelfs al sinds 2015 actief.

De onderzoeksrechter liet de twee verdachten aanhouden en de raadkamer heeft die aanhouding intussen al verlengd. De man zit momenteel in de cel, de vrouw zit thuis onder elektronisch toezicht.

Meest gelezen