Luchthaven Charleroi voert antiterreurmaatregelen verder op

De luchthaven van Charleroi versterkt haar antiterreurmaatregelen die genomen zijn na de aanslagen in Brussel. Daarvoor is inspiratie gezocht bij de sterk beveiligde luchthaven van Tel Aviv, in Israël. Zo zijn er regelbare versperringen in de grond geïnstalleerd.

Na de aanslag op Brussels Airport, op 22 maart vorig jaar, was in eerste instantie de toegang tot de express-parking afgesloten, die zich te dicht bij de centrale hal van de luchthaven bevond. Er werd toen een tent opgetrokken waarin de veiligheidscontroles gebeuren. Tegen eind dit jaar zou de tent verdwijnen en zullen die controles in een gebouw gebeuren.

Met de steun van het Waals Gewest heeft de luchthaven nu ook maatregelen genomen tegen terreuraanvallen met zware voertuigen, zoals in Nice of Berlijn. Daarvoor is contact opgenomen met de Israëlische luchthaven Ben Gourion, bij Tel Aviv. Die staat erom bekend zwaar beveiligd te zijn.

Zo zijn er in de grond regelbare versperringen geplaatst. Die zijn telescopisch en erg zwaar en kunnen tot 1,2 meter hoogte opgetrokken worden als een voertuig een veiligheidscontrole negeert. Bovendien worden voertuigen al op 800 meter van de luchthavengebouwen gecontroleerd.

Meest gelezen