Restaurant Trump-resort Mar-a-Lago voldoet niet aan hygiënevoorschriften

Het restaurant van Mar-a-Lago in Florida, het exclusieve resort van de Amerikaanse president Donald Trump, is op de vingers getikt vanwege onhygiënische toestanden in de keuken. Inspecteurs troffen er eind januari 13 overtredingen van de voedingsvoorschriften aan, zo melden Amerikaanse media.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Donald Trump samen met Xi Jinping in Mar-a-Lago.

Het gaat onder meer om vlees dat in een veel te warme omgeving werd bewaard, roestige planken in de koelcellen en een onvoorzichtige behandeling van rauwe vis. Ook zou het water van de kranen te koud zijn om de handen grondig te kunnen reinigen, en dragen de personeelsleden niet altijd een haarnetje.

Trump ontving al verschillende wereldleiders in zijn luxeresort in Palm Beach Miami. De overtredingen werden kort voor het bezoek van de Japanse premier Shinzo Abe aangetroffen. Intussen is ook de Chinese president Xi Jinping er een hapje komen eten.

Het resort zelf heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Meest gelezen