Saudische prinses op de keien gezet door Arabische Vogue

De uitgever van Vogue, Conde Nast International, heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met de Saudische prinses Deena Aljuhani Abdulaziz. Abdulaziz werd vorig jaar aangesteld als eindredacteur van de Arabische versie van Vogue. Na twee uitgaves is ze ontslagen, bevestigt Abdulaziz in een gesprek met Financial Times.

De samenwerking tussen Vogue Arabia en de Saudische prinses Deena Aljuhani Abdulaziz is geen lang leven beschoren. De uitgever Conde Nast International heeft de samenwerking met de vrouw van de Saudische sultan Fahad bin Nasser stopgezet na twee nummers.

Abdulaziz heeft het nieuws bevestigd aan Financial Times, maar meer informatie wil ze voorlopig niet kwijt. "Binnenkort zal ik meer duidelijkheid verschaffen in een statement", klinkt het.

Deena Aljuhani Abdulaziz werd een lid van de Saudische koninklijke familie toen ze met Fahad bin Nasser trouwde in 1998. Vorig jaar werd ze door Conde Nast International met veel tromgeroffel voorgesteld als de hoofdredacteur van de Arabische versie van Vogue.

Het eerste nummer van Vogue Arabia verscheen anderhalve maand geleden met het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid op de cover.

Meest gelezen