Stroomonderbreking in het centrum van West-Vlaanderen is voorbij

Er is een grote stroomonderbreking geweest in het midden van West-Vlaanderen. Duizenden mensen in de gemeenten Torhout, Gistel, Ichtegem, Oudenburg, Koekelare, Kortemark en Jabbeke zaten ruim een uur zonder stroom.

"Om 18.45 uur is de stroomonderbreking begonnen", zei Björn Verdoodt van nutsbeheerder Infrax. "Er was in Torhout een hoogspanningskabel doorgebrand. Onze teams kwamen ter plaatse om zo snel mogelijk de nodige herstellingen uit te voeren. Bepaalde delen kregen vrij snel terug stroom. Er moest nog een hoogspanningskabel aan de kust gecontroleerd worden die in onderhoud was. Eens dat geverifieerd was, konden we verder."

De oorzaak van de kapotte kabel was een ontploffing en een brand rond 18.45 uur in een stroomcabine aan het kruispunt van de Aartrijkestraat en de Noordlaan in Torhout. De brandweer kwam ter plaatse en had de situatie snel onder controle.

De burgemeester van Torhout, Kristof Audenaert meldde omstreeks half acht dat de stroomtoevoer in sommige delen van Torhout terug op gang kwam en dat andere gemeenten snel zouden volgen.

In sommige gemeenten was er inderdaad even opnieuw stroom, maar die viel snel opnieuw uit. Rond 20.15 uur waren de problemen dan toch van de baan.

Meest gelezen