Tatjana Simic getuigt over "Buurman wat doet u nu?"-scène: "Voor we begonnen ben ik gaan huilen"

Tatjana Simic heeft in RTL Late Night getuigd hoe nerveus ze was voor de beroemde "Buurman wat doet u nu?-scène. "Tijdens de pauze in de middag - voordat we begonnen - ben ik gaan huilen. Van nervositeit en spanning."

"Buurman, wat doet u nu?" Het moet zowat de bekendste zin uit de "Flodder"-geschiedenis zijn. In de iconische scène uit de eerste Flodder-film vergrijpt buurman Neuteboom zich aan Kees Flodder, gespeeld door Tatjana Simic.

In de talkshow RTL Late Night, op de Nederlandse commerciële omroep vertelt de intussen 53-jarige actrice over die moeilijke ervaring. "Ik was natuurlijk een jong meisje, zonder ervaring. Ik wist dat ik dit moest gaan doen. Tijdens de pauze in de middag - voordat we begonnen - ben ik gaan huilen. Van nervositeit en spanning. Ik dacht: "Oh nu moet ik het echt gaan doen. En die man die gaat straks bengelen tegen mijn billen aan met zijn apparaat. Hoe moet ik dat nou doen?" Als je geen ervaring hebt, is dat best wel een raar idee eigenlijk, stel je voor dat jij dat moet gaan doen?"

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Bert André, die buurman Neuteboom vertolkte, een dubbele onderbroek zou aantrekken om het gemakkelijker te maken voor Simic. "Ze zeiden: "Als hij die onderbroek naar beneden doet, hangt er nog een jasje overheen en zie je het niet." Maar hij bukte zich en je zag zo die onderbroek zitten, dus ze moest uit. Had ik pech."

30 jaar na de première van de eerste Flodder-film werd de zinsnede  "Buurman, wat doet u nu?" gebruikt door de VRT als naam voor het programma waar Cath Luyten op bezoek gaat bij bekende noorderburen.

Meest gelezen