Treinverkeer Noord-Zuidverbinding volledig onderbroken in weekend 1 mei

De NMBS en Infrabel nemen vijf maatregelen voor de onderbreking van alle treinverkeer op de Brusselse Noord-Zuidverbinding van 29 april tot en met 1 mei. Infrabel zal er tijdens dat weekend de klok rond de volledige seininrichting moderniseren met. Het is de eerste keer in 32 jaar dat deze verbinding volledig onderbroken wordt.

In het laatste weekend van april zullen er geen treinen stoppen in Brussel-Centraal. Om de hinder voor de reizigers tot een minimum te beperken, worden er in totaal vijf maatregelen getroffen voor een aangepaste treindienst.

  • Voor de kusttreinen IC 01 (Eupen-Oostende) en IC 03 (Genk-Knokke/Blankenberge) van en naar de kust wordt er een omleiding voorzien via Denderleeuw, Schaarbeek en Brussels Airport.
  • De IC 29 (Landen-De Panne) doet Brussel-Zuid en -Noord wel aan via het westelijk ringspoor, maar spoort daarna uitzonderlijk over de snelle lijn tussen Brussel en Gent-Sint-Pieters, waardoor de trein niet stopt in Aalst.
  • Verschillende andere treinverbindingen zoals bijvoorbeeld die tussen Antwerpen-Centraal en Charleroi-Zuid worden gesplitst in Brussel-Zuid en -Noord. De reizigers die het traject willen hervatten hebben twee opties: pendeltreinen, die via het westelijk ringspoor elk uur drie keer rijden, of gratis openbaar vervoer van de MIVB, op vertoon van een geldig NMBS-vervoersbewijs.
  • De MIVB legt in het weekend van 1 mei extra trams in op de lijnen 3 en 4.
  • Verschillende trajecten worden simpelweg ingekort tot de stations Brussel-Noord of -Zuid.

Alle informatie over de aangepaste dienstregeling vind je op de website van de NMBS.

Meest gelezen