16 gewonden bij paniekuitbraak in metrostation New York

In New York zijn gisteravond 16 mensen gewond geraakt toen er paniek uitbrak in een druk metrostation. De pendelaars dachten schoten te hebben gehoord en vluchtten met zijn honderden alle kanten uit.

Het incident gebeurde in het Penn Station in Manhattan. In werkelijkheid had een politieagent zijn stroomstootwapen ingezet tegen een passagier "die niet meewerkte", maar andere reizigers dachten schoten te hebben gehoord. Daarop ontstond een golf van paniek.

Op beelden is te zien hoe vele tientallen mensen wegrennen. Overal ligt achtergelaten bagage en mensen vallen over elkaar. In de paniekgolf raakten zo 16 mensen gewond, melden de autoriteiten in New York.12 van hen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie van de Amerikaanse grootstad bevestigt dat twee mannen werden opgepakt en dat tegen een van hen een stroomstootwapen was gebruikt, wat de paniek kennelijk heeft veroorzaakt. Schoten zijn er nooit gelost. 

Meest gelezen